Πέραν της προβολής του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ, η ιστοσελίδα www.apoelrunners.com δημιουργήθηκε με στόχο να παράγει και να δημοσιεύει αρθρογραφία καταρτισμένων επαγγελματιών, που σχετίζονται άμεσα με τον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό σας παρουσιάζουμε τον συνεργάτη του Τμήματος μας και αθλητή μεγάλων αποστάσεων, Δρ. Γιάννη Παναγιωτίδη.  

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1980. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Προηγουμένως, έλαβε με τιμητική διάκριση μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Σακχαρώδη Διαβήτη από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ το 2010. Παράλληλα με την εργασία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έλαβε και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην Εσωτερική Παθολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2014.

Κατά τον χρόνο εργασίας του ως ειδικευόμενος καρδιολόγος διακρίθηκε για το ήθος του, την αφοσίωση του και την προσήλωση στο έργο του. Στα πλαίσια του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του στην ηχωκαρδιολογία παρακολούθησε για διάστημα δύο μηνών τις δραστηριότητες του κέντρου ηχωκαρδιολογίας του πανεπιστημίου Λούβεν στο Βέλγιο.

Η ικανότητα του στην διενέργεια και ερμηνεία του διαθωρακικού ηχωκαρδιογραφήματος αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία το 2013. Κατά το διάστημα 2012-2015 εργάστηκε ως λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Από τον Ιανουάριο του 2017 συμμετέχει επίσημα και σε ένα τρίτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, MSc in Sports Cardiology υπό τις οδηγίες του καθηγητή Sanjay Sharma στο πανεπιστήμιο St George’s στο Λονδίνο. Ο συγκεκριμένος καθηγητής αποτελεί πιθανότατα τον κορυφαίο στην αθλητική καρδιολογία παγκοσμίως

Είναι εν ενεργεία αθλητής μεγάλων αποστάσεων και συνεργάτης του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ.

Δρ. Γιάννης Παναγιωτίδης

Διεύθυνση: Κλήμεντος 38, 1061, Λευκωσία,

Τηλ: 22 283138 / 99 102520

Διεύθυνση: Μιχαήλ Ολυμπίου 28, Δάλι, Λευκωσία.

Τηλ: 22 283138 / 99 102520

e-mail: info@panayiotidescardio.com

Web: www.panayiotidescardio.com