Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ ως ο ηγετικός οργανισμός του δρομικού κινήματος της χώρας συνέχισε και φέτος να χαράσσει το δρόμο της επόμενης μέρας στο άθλημα που δραστηριοποιείται. 

Με εφόδια την ιστορία και τα ιδανικά του Σωματείου που εκπροσωπούμε, αντλούμε δύναμη και έμπνευση, με διαχρονικό στόχο να ταξιδεύουμε τις ιδέες του ΑΠΟΕΛισμού και κατ΄ επέκταση του Ελληνισμού σε κάθε άκρη της γης. 

Αξία, να είσαι αθλητής του ΑΠΟΕΛ

Η γαλαζοκιτρινή φανέλα, αποτελεί ευλογία για κάθε αθλητή που τη φορά. Στο Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ προσπαθούμε όμως, να επιστρέφουμε πάντα αξία στους αθλητές μας. 

  • Με τη βοήθεια των χορηγών και των υποστηρικτών μας, προσφέραμε και φέτος σε όλα τα μέλη μας το διαχρονικό  πακέτο, με πολύτιμα δώρα για κάθε δρομέα. 
  • Παραχωρήσαμε εκεί που μπορούσαμε δωρεάν εξοπλισμό στα μέλη μας, όπως αθλητική φόρμα, φανέλα και κάλτσες.
  • Προχωρήσαμε σε στρατηγική συνεργασία με την πρωτοποριακή εφαρμογή “Anasa”, που θα παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα προπόνησης για όλους τους αθλητές μας, χωρίς χρέωση, για τους επόμενους έξι μήνες. 

Διαχείρηση πανδημίας 

Σε μια δύσκολη χρονιά, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να αφήνουν το αποτύπωμα τους ακόμη στις ζωές μας, διαχειριστήκαμε τα δεδομένα βάζοντας σε προτεραιότητα την υγεία της κοινωνίας. Σεβόμενοι τα διατάγματα του κράτους ακυρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις μας που συνέπιπταν με έξαρση του ιού, ενώ από τα κανάλια επικοινωνίας του τμήματος, καλούσαμε τα μέλη μας για ατομική προπόνηση. 

Εορτασμοί για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να μην συμμετέχει στους εορτασμούς της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την΄ έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Διοργανώσαμε συμβολική σκυταλοδρομία για συμπλήρωση 1821 χιλιομέτρων. Πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε Πανελλήνια, με το σύλλογο “Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας”, να ακολουθεί τα βήματα μας στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Ενθύμιο των εορτασμών, η συλλεκτική φανέλα που δημιουργήσαμε και δόθηκε δωρεάν στα μέλη μας που συμμετείχαν, αλλά και σε φίλους του ΑΠΟΕΛ. 

Ο ΑΠΟΕΛ “δεν ξεχνά”  – Πορεία μνήμης ενάντια στην κατοχή και την εισβολή

Από τη μέρα δημιουργία μας, κάθε μαύρο Ιούλιο, ξεκινάμε τρέχοντας από το Σωματείο ΑΠΟΕΛ και κατευθυνόμαστε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής. Έτσι και φέτος πέραν των 100 αθλητών, από όλα τα τμήματα του ΑΠΟΕΛ τιμήσαμε αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι, φωνάζοντας δυνατά ακόμα μια χρονιά πως ο ΑΠΟΕΛ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ παραχώρησε δωρεάν, συλλεκτική φανέλα της εκδήλωσης σε όλους όσους συμμετείχαν.

Από το πιο μικρό χωριό μέχρι τη μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου

Η ανάπτυξη μας σε όλα τα επίπεδα, είναι ο καθρέφτης μας στους αγώνες. Η παρουσία μας σε κάθε διοργάνωση κλέβει τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δυναμική που αποκτήσαμε στο λαϊκό αθλητισμό. Ο ΑΠΟΕΛ το 2021 έχει να υπερηφανεύεται για τους άθλητές του που διακρίθηκαν στα αγωνίσματα του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, για τους στιβικούς του, αλλά και για τους τριαθλητές του. Πιο πολύ όμως, είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να εντάξουμε στο τρέξιμο νέους δρομείς. 

Ενάντια στα εμπόδια της πανδημίας η φανέλα του ΑΠΟΕΛ, βρέθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρώμη, Μιλάνο, Φινλανδία, Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Ολλανδία, Λιντς και σε αρκετές άλλες χώρες και πόλεις ανά το Παγκόσμιο. Ξεχώρισε η αποστολή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, με περισσότερους από 30 αθλητές να συμμετέχουν. 

Από γενιά σε γενιά τα λάβαρα ψηλά

Στο Τμήμα Δρομέων, ως οι συνεχιστές του στιβικού ΑΠΟΕΛ και θέλοντας να προβάλουμε όλα όσα πρεσβεύουμε, δημιουργήσαμε  βίντεο με θέμα “Από γενιά σε γενιά τα λάβαρα ψηλά”. Πρωταγωνιστής ο Βασίλης Χειμωνής, Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης, με τα γαλανόλευκα της Εθνικής των Ελλήνων και αθλητής του ΑΠΟΕΛ μας. 

Νέες καινοτομίες το 2022

Τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, αφήνοντας το δικό μας αποτύπωμα στον αθλητισμό της χώρας αλλά και στην ιστορία του ένδοξου Σωματείου που αντιπροσωπεύουμε με τόση περηφάνια. 

Χορηγοί και υποστηρικτές. 

Κλείνοντας το 2021 δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε αυτούς που σε δύσκολες εποχές ήταν δίπλα μας. Τους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους τους δρομείς του ΑΠΟΕΛ, στο Μέγα χορηγό μας ICE Power και στους υποστηρικτές μας: Compressport, ACS, Energyintel, Pilides Eyeland, Winmasters, Pulsin, Scenic, Proaction και Φυσικό. 

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ εύχεται καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, με αγάπη, χαρά, υγεία και αλληλεγγύη. 

Οι μεγαλύτεροι μας αγώνες δεν έγιναν ακόμη. Θα περιμένουμε να τρέξουμε στις Ελληνικές μας, Κερύνεια, Αμμόχωστο, Μόρφου και σε κάθε κατεχόμενο χωριό μας.