Η ραγδαία ανάπτυξή μας σε όλους τους τομείς, συνέπεσε σε μια δύσκολη χρονιά. Παρά τα εμπόδια καταφέραμε να αυξήσουμε τους γαλαζοκίτρινους δρομείς, με αρκετά νέα μέλη, ενώ δεν έλειψαν και οι προσωπικές επιτυχίες από σημαντικό αριθμό αθλητών μας.

Το μοντέλο λειτουργίας του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ είναι αξιοζήλευτο και ικανό να προσελκύσει από εξαιρετικούς αθλητές, μέχρι απλούς ερασιτέχνες δρομείς ΄όλων των αποστάσεων. Πάνω από όλα όμως, είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που μας ενώνει το τρέξιμο και οι ιδέες που αντιπροσωπεύει η αγαπημένη μας ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γαλαζοκίτρινα βήματα του 2021

Το στρατηγικό πλάνο που εφαρμόζουμε καταλήγει πάντα στους αθλητές μας. Στόχος μας είναι να επιστρέφουμε πάντα στα μέλη μας υλική και υποστηρικτική αξία, με πολλαπλούς τρόπους. Αν και ερασιτεχνικό τμήμα, που η βιωσιμότητα του εξαρτάται εξ ολοκλήρου από δικούς του πόρους, καταφέρνουμε όχι μόνο να καλλιεργούμε τον αθλητισμό για όλους, αλλά και να δημιουργούμε ανταγωνιστικούς αθλητές. 

Το Τμήμα Δρομέων το 2021, σε ένα “κουτσουρεμένο” αγωνιστικό έτος λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, κατάφερε σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις αποστάσεις, σε άντρες και γυναίκες. 

Μαραθώνιος 

Στο Μαραθώνιο, ο Χρυσόστομος Ηλιάδης με την επίδοση 02:51:42 που σημείωσε στον “Radisson Blu Marathon”, κατατάχθηκε ως ένας από τους γρηγορότερους Κύπριους στην απόσταση των 42.195μ. για το ημερολογιακό έτος 2021. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του Ανδρέα Θεμιστοκλέους στο Μαραθώνιο “Μέγα Αλέξανδρος”. Ο αθλητής μας, ο οποίος μας συνήθισε σε υψηλές επιδόσεις, σημείωσε 03:03:00 αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως ο στόχος του, να διανύσει την απόσταση σε χρόνο κάτω από τρεις ώρες, είναι εφικτός. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Λέανδρου Μάμα, που αγωνίστηκε στον “Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών”, σημειώνοντας χρόνο 03:08:21, σε μια άκρως απαιτητική απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τρέχουμε με ANASA

Την τιμητική τους στο Μαραθώνιο είχαν και οι γαλαζοκίτρινες αθλήτριες. Η Ελένη Μπάρον, κατάφερε να διακριθεί στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί, του βάθρου των νικητών, ενώ η Ελίσσα Λοΐζα, έκανε την τέλεια κούρσα στη διοργάνωση του “Μέγα Αλέξανδρου”, σημειώνοντας χρόνο 03:53.48.

Ημιμαραθώνιος

Στην απόσταση των 21.097μ. ο αθλητής μας Σάββας Νικολάου, πέτυχε τη σπουδαία επίδοση, 01:22:09, στο “Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης”. Ο γαλαζοκίτρινος αθλητής κατά το 2021, κατάφερε επίσης να διακριθεί σε αρκετούς τοπικούς αγώνες, δρόμου και βουνού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτες κοιλιακές συστολές κατά την κόπωση

10.000

Στην απόσταση των δέκα χιλιομέτρων, πρωταγωνίστησε ο αθλητής μας Στέλιος Τσιάρτας, που αγωνίζεται κυρίως σε μικρότερες αποστάσεις. Στον “Radisson Blu Marathon”, κατάφερε με χρόνο 36:19, να καταλάβει την 7η θέση και την 1η μεταξύ των Κύπριων, σε ένα αγώνα που στιγματίστηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην απόσταση των δέκα χιλιομέτρων, σημαντικές διακρίσεις είχαν επίσης οι Χρυσόστομος Ηλιάδης, Σάββας Νικολάου, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και Ανδρέας Αδαμίδης, ενώ από τις γυναίκες του τμήματος ξεχώρησε η Σοφία Κυριάκου, αθλήτρια που διακρίνεται για τις επιδόσεις της στις μικρές αποστάσεις.

Στίβος 

Αθλητές του τμήματος συμμετείχαν επίσης σε αγώνες στίβου στο πλαίσιο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος. Ο αθλητής μας Στέλιος Τσιάρτας πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις σημείωσε αξιοπρόσεκτες επιδόσεις στα 5.000μ. και στα 1500μ., με χρόνους 16:42 και 04:22, αντίστοιχα. Στις γυναίκες η Σοφία Κυριάκου έτρεξε τα 5.000μ. σε 20:35, που αποτελεί σπουδαία επίδοση και Ελένη Μπάρον σε 22:56. Στους αγώνες στίβου συμμετείχαν επίσης και οι μικρότεροι αθλητές του ΑΠΟΕΛ, Γιάννης Παπαευτυχίου, Ηλίας Μαύρος και Στέφανος Ζεβλάρης. 

Τρίαθλο

Σημαντική προσπάθεια κατά το 2021, κατέβαλε και η τριαθλητική ομάδα του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ . Ο Πάνος Γεωργιάδης, ο Μάριος Γεωργίου και ο Ρίκκος Φλωρεντιάδης διακρίθηκαν σε αρκετούς αγώνες, με την πρόκριση του Πάνου Γεωργιάδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τριάθλου να ξεχωρίζει. 

Υπερμαραθώνιος

Αξέχαστη στιγμή για το τμήμα το 2021 ήταν το επίτευγμα του Σπύρου Βασίλειου να τερματίσει την απόσταση των 70 χιλιομέτρων.