ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Καλωσόρισες στο επίσημο διαδικτυακό σπίτι των γαλαζοκίτρινων δρομέων, εδώ που κτυπούν πιο δυνατά οι παλμοί του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ. Ο χώρος αυτός, εκτός από πηγή ενημέρωσης του τμήματος, αποτελεί και πομπός εργαλείων γνώσης για κάθε δρομέα. Ένα κανάλι επικοινωνίας στο οποίο μπορείς να νιώσεις τον κτύπο των δρομικών μας παπουτσιών και να τον σμίξεις με τον δικό σου. Ευχόμαστε η πλοήγηση και η αλληλεπίδραση σου στον ιστό αυτό να προσομοιάζει τον τέλειο αγώνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Σκοπός μας είναι να συνδυάζουμε την αγάπη μας για τον ΑΠΟΕΛ με το πάθος μας για το τρέξιμο, για τον λόγο αυτό η οικογένεια μας είναι ανοικτή σε όλο τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που επιθυμεί να αθληθεί. Δεν χρειάζεται να τρέχεις χρόνια, ούτε αργά ή γρήγορα. Αρκεί μόνο να λαχταράς να φορέσεις την γαλαζοκίτρινη φανέλα με την ασπίδα, την ελληνική σημαία και το δεν ξεχνώ. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. 

Νοέμβριος 2013, η γαλαζοκίτρινη τρέχει τον πρώτο της Μαραθώνιο, στην πρωτεύουσα των Ελλήνων, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Εκεί όπου ο Φειδιππίδης ψέλλιζε το «νενικήκαμεν», εκεί όπου ο Σπύρος Λούης  γινόταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος.

Λίγους μήνες μετά η κοινή ιδέα ωρίμασε με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2014, να συσταθεί το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ αποτελούμενο από μια ομάδα αγνών οπαδών και πιστών δρομέων. Σκοπός τους να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ΑΠΟΕΛ με το πάθος τους για το τρέξιμο.

Το Τμήμα Δρομέων με την δημιουργία του αναβίωσε το τμήμα στίβου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ το οποίο ήταν υπεύθυνο για να προστεθεί το “Α” στον ΠΟΕΛ και να μετονομαστεί το 1928 σε ΑΠΟΕΛ. Στα χρόνια που ακολούθησαν αρκετοί σπουδαίοι αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες στίβου με την γαλαζοκίτρινη. Φάρος όλων όμως ήταν ο ήρωας μας Μιχαλάκης Καραολής οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ στις μεσαίες αποστάσεις.

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ κατά την 6χρόνη ζωή του έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Αποτελούμενο από 200 αθλητές έχει συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις Μαραθωνίων, σε Διεθνές Μίτινγκ Στίβου και σε αγώνες Iron Man. Αρκετοί αθλητές του έχουν μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Η γαλαζοκίτρινη φανέλα με την ελληνική σημαία και το “Δεν Ξεχνώ” ταξίδεψε σε όλες τις γωνίες της γης με οδηγό τους γαλαζοκίτρινους δρομείς.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ