Η Θάλεια Παναγή γεννήθηκε το 1989 στη Λευκωσία όπου και μεγάλωσε. Η σχέση της με τον αθλητισμό, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στην ηλικία των 10 χρονών ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον στίβο, και πιο συγκεκριμένα με το δρόμο μεγάλων αποστάσεων, όπου είχε διακρίσεις σε Παγκύπριο και Πανελλήνιο επίπεδο.

Πάντα σε κάθε αγώνα της δυσκολευόταν να διαχειριστεί τα συναισθήματα της – κυρίως το άγχος, το οποίο έβλεπε ότι επηρέαζε κατά πολύ την τελική της απόδοση. Το γεγονός αυτό, είχε άμεσο αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση της και την έκανε να καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ψυχολογία στην απόδοση ενός αθλητή.

Με το τέλος της Γ’ Λυκείου κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο της, αφού εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου αποφοίτησε το 2011. Έπειτα ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αθλητική Ψυχολογία, όπου απέκτησε το πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο (MSc) από το Liverpool John Moores University (2011-2012). Εκεί αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η γνώση της Συμβουλευτικής ψυχολογίας στις συνεδρίες με τους αθλητές αλλά και τους προπονητές, γι’ αυτό αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Κλινική- Συμβουλευτική Ψυχολογία, όπου και απέκτησε τον δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο (MA) από το La Salle University, USA (2012-2014).

Κατά την διάρκεια της Κλινικής εποπτευόμενης άσκησης είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο English International School of Prague αλλά και στο University of New York in Prague παρέχοντας υπηρεσίες ως Συμβουλευτική αλλά και Αθλητική Ψυχολόγος. Είχε επίσης την ευκαιρία να παρέχει υπηρεσίες στην Ελληνική Κοινότητα Πράγας.

Παράλληλα, παρακολουθήσε μαθήματα στην Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία στο University of West Scotlant την οποία χρησιμοποιεί και βρίσκει πολύ αποτελεσματική στον τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας.

Μετά το τέλος των σπουδών της, το 2014 επέστρεψε στην Κύπρο όπου ξεκίνησε να δουλεύει στον τομέα της Αθλητικής Ψυχολογίας (με την απαιτούμενη καθοδήγηση και συνεργασία από τον μέντορα της στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Από τον Οκτώβριο του 2015 ξεκίνησε να διδάσκει ως Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Αθλητικό Σχολείο American Academy, στη Λεμεσό μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ  και της Ομόνοιας, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε συνεργασία και με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της ΑΕΚ καθώς και με τον Ναυτικό Όμιλο Λευκωσίας.

Πρωταρχικός της στόχος είναι να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που συνεργάζοται, δίνοντας τους τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό αφού συνεχίζει να τρέχει δρόμους μεγάλων αποστάσεων (10κμ, ημιμαραθωνίο). Επίσης, της αρέσει να ταξιδεύει, αλλά και να αρθρογραφεί για θέματα ψυχολογίας σε διάφορες στήλες και εφημερίδες.

Θάλεια Παναγή, αθλητική ψυχολόγος

Θάλεια Παναγή

www.clearmindpro.com

Διεύθυνση: Δοιράνης 1, 1070 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλέφωνο: +357 96272020

E-mail: info@clearmindpro.com