Ο Παντελής Ξενοφώντος αποφοίτησε από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Οστεοπαθητικής, το παλαιότερο Οστεοπαθητικό Κολλέγιο στην Ευρώπη.

Ίδρυσε την κλινική PXOsteopathy and Sports Injury στο Λονδίνο το 2014 και πρόσφατα μετακόμισε στην Κύπρο και είναι μέλος της κλινικής EIMC. Ο κ. Ξενοφώντος έχει πτυχίο μεταπτυχιακού τίτλου στην Οστεοπαθητική και έχει παρακολουθήσει περαιτέρω εκπαίδευση στον Ιατρικό Βελονισμό και την Εφαρμοσμένη Κινησιολογία.

Το πάθος του για τον αθλητισμό τον οδήγησε να συνεχίσει τις σπουδές του στον τομέα της αθλητικής ιατρικής. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στην Αθλητιατρική, την Άσκηση και την Υγεία από το University College του Λονδίνου (UCL) ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον τομέα της ιατρικής στην Ευρώπη.

Έχει συνεργαστεί με ελίτ και ερασιτέχνες αθλητές που αγωνίζονται σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Αγώνων κλειστού χώρου του Λονδίνου, του Πρωταθλήματος Αγγλίας U23&U20 και των Ευρωπαϊκών Δοκιμών, του Μαραθωνίου του Λονδίνου, του Τριάθλου Blenheim και άλλων.

Έχει λοιπόν μια βαθιά κατανόηση του αθλητισμού και της διαχείρισης μυοσκελετικών τραυματισμών και του ζωτικού ρόλου της σωματικής δραστηριότητας στην πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.

Παντελής Ξενοφώντος

Osteopath | Sports Medicine | Postural Assessment | Injury Screening 

Nicosia Osteopathy & Sports Injury Clinic at

EIMC Clinic 3rd floor, March 25 21A, Nicosia 2408

Tel: +357 96 559898

Email: px.osteopathy@gmail.com