Τα Θεοπίστη Nut Butters είναι η αγαπημένη καθημερινή υγιεινή γευστική απόλαυση αρκετών νοικοκυριών τα οποία φροντίζουν να τα προμηθεύονται κάθε βδομάδα σε συσκευασίες ακόμη και τριών κιλών.

Δεν περιέχουν πρόσθετα έλαια, σταθεροποιητές ή επιπλέον συστατικά, παρά μόνο ξηρούς καρπούς και θαλασσινό αλάτι. Τα Θεοπίστη Nut Butters παράγουν, περίπου, 500 κιλά φυστικοβούτυρου τον μήνα και άλλα τόσα αμυγδαλοβούτυρου

Η ιστορία των Θεοπίστη Nut Butters ξεκινά ο 2000 όταν η Θεοπίστη Φάττα παίρνει στα χέρια της από τον γνωστό για τους μπακλαβάδες του στο Παλαιχώρι, κύριο Γιώργο, τη συνταγή. Ξεκινά να φτιάχνει το παραδοσιακό αυτό γλυκό, όπως επίσης γαλακτομπούρεκο και κανταΐφι και τελικά η ζήτηση την οδηγεί στο να φτιάξει τις δικές της εγκαταστάσεις.

Το 2015 το πρώτο βαζάκι των Θεοπίστη Nut Butters δημιουργείται όταν ο αθλητής αποστάσεων, Στέφανος Φάττας, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή και εκμεταλλευόμενος τις εγκαταστάσεις όπου η μητέρα του Θεοπίστη παρασκευάζει γλυκά, φτιάχνει για τον εαυτό του φυστικοβούτυρο. Το μοιράζεται με φίλους αθλητές. Κάποιος από αυτούς τον παροτρύνει να το προωθήσει στην αγορά. Έτσι κι έγινε.

Κατά την εξερεύνηση νέων γεύσεων και παρατηρώντας το κενό στην αγορά, λανσάρεται, για πρώτη φορά το 2016, το Αμυγδαλοβούτυρο Θεοπίστη. Όπως και το φυστικοβούτυρο, είναι φτιαγμένο χωρίς πρόσθετα έλαια και ζάχαρη.

Το 2017 αρχίζει η παγκύπρια διανομή των Θεοπίστη Nut Butters, καθώς η ζήτησή τους όλο και μεγαλώνει. Την επόμενη χρονιά το brand αρχίζει να προμηθεύει μικρά μαγαζιά, γυμναστήρια και διατροφολόγους, καθώς τα Θεοπίστη Nut Butters αποτελούν βασικό συστατικό σε μπάρες, σάντουιτς, γλυκά, σνακ γιαουρτιού και όχι μόνο.

Την ίδια χρονιά η  εταιρεία επεκτείνει τις εργασίες της με μικρά βαζάκια Θεοπίστη Nut Butters, τα οποία προσφέρονται για μπομπονιέρες βάφτισης και γάμου ή για δωράκια άλλων εκδηλώσεων.

Το 2019η επιχείρηση, μετά από παρότρυνση πελατών, λανσάρει την υγιεινή λιχουδιά – φουντουκοβούτυρο με βελγική μαύρη σοκολάτα ενώ το ίδιο έτος τα Θεοπίστη Nut Butters γίνεται επίσημος χορηγός του Τμήματος Δρομέων ΑΠΟΕΛ όπως επίσης και του ΔΡΟ.ΜΕ.Α Racing.

Πηγή: IN Business