Ημερολόγιο Αγώνων

Ο προγραμματισμός του αγωνιστικού μας πλάνου είναι σημαντικός, καθώς σε αυτό θα μπορούμε να προσαρμόσουμε τόσο τις περιόδους προετοιμασίας, όσο και αυτές της αποκατάστασης. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλους τους δρομικούς αγώνες της Κύπρου, αλλά και σημαντικούς του εξωτερικού για το ημερολογιακό έτος 2023.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

RUN PAREKKLISIA

May 28, 2023 @ 8:00 am - 10:30 am

More Info & Registrations

Το Σωματείο Δρομέων ΕΥ-ΖΗΝ  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αρχ. Μιχαήλ ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙΑΣ, την Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου προκηρύσσουν τον 1ΟΝ RUNPAREKLISSIARun for a Cause, με μέρος των εσόδων από τις εγγραφές και τις εισφορές των συμμετεχόντων και προσκεκλημένων, την πώληση διάφορων προϊόντων, να ενισχύουν τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή, 28 Μαίου 2023, με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημοτικό Σχολείο ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Αγώνες 10χλμ, 3χλμ, παιδικοί αγώνες 300μ και 600μ.
Ο αγώνας διοργανώνεται για 1η φορά και χαρακτηρίζεται από τις εξής πρωτοτυπίες:
  • έχει αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Σχολείο ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 
  • είναι φιλανθρωπικός/αγωνιστικός αγώνας
  • μέρος των εσόδων θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ
  • SMOKE FREE 31-05-2023 ημέρα κατά του καπνίσματος–με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τις συνέπειες του καπνίσματος
  • συλλογή δειγμάτων για το Καραισκακείο ίδρυμα
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στόχος του αγώνα είναι η συνεισφορά μας, προκειμένου να επωφεληθούν συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις συνέπειες του καπνίσματος αφού θα είναι η ημέρα ΚΑΤΑ του ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ. Ο Αγώνας δρόμου PAREKKLISIA RUN αφιερώνεται στην προώθηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό και την πρώτη ευρωπαϊκή γενιά χωρίς καπνό μέχρι το 2030»
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, συλλέγονται υπογραφές με σκοπό τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών σε τουλάχιστον 7 διαφορετικά κράτη μέλη, με απώτερο στόχο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την εξάρτηση από τον καπνό, να δράσει κατά των σχετικών περιβαλλοντικών κινδύνων και κατά του καπνίσματος. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και η Κύπρος, υπό το συντονισμό της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ). Ο κάθε πολίτης 18+ που έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία, υπογράφοντας, μπορεί να συμβάλει ενεργά σε έναν υγιή πληθυσμό, ένα υγιές περιβάλλον, μια υγιή Ευρώπη.
**Επίσης αφιερώνεται στο Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος
Το Πρόγραμμα Διακοπής του Καπνίσματος της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ, το οποίο προσφέρεται σε όλες τις επαρχίες και παρέχεται δωρεάν, έχει ως στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος στην Κύπρο και απευθύνεται σε άτομα 15 ετών και άνω.
Το πρώτο βήμα επαφής με τα Προγράμματα είναι μέσω της δωρεάν παγκύπριας τηλεφωνικής γραμμής 1431, η οποία λειτουργεί καθημερινά και μπορούν να επικοινωνήσουν άτομα που ενδιαφέρονται είτε να ενημερωθούν αναφορικά με τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία είτε να διακόψουν το κάπνισμα.
Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η παροχή συμβουλευτικής παρέμβασης για τη διακοπή της καπνιστικής συνήθειας καθώς και η φαρμακευτική παρέμβαση μέσω της χορήγησης εμπλάστρων νικοτίνης,

REGISTER

Details

Date:
May 28, 2023
Time:
8:00 am - 10:30 am