Η ιστορία της C. Pilides Eyeland μας πάει πίσω πέντε δεκαετίες και συγκεκριμένα στο 1971, όταν ο Κώστας Πηλείδης, οπτικός -οπτομέτρης με σπουδές στην Αγγλία, ξεκίνησε τη δική του πορεία στον τομέα των οπτικών. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τρία ιδιόκτητα καταστήματα στη Λευκωσία, αποτελούμενα από μια ομάδα καταρτισμένων πτυχιούχων οπτικών – οπτομετρών.  Σε όλα γίνονται οφθαλμομετρήσεις ακριβείας, με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Η εταιρεία διαθέτει, επίσης, εσωτερικό εργαστήριο κοπής φακών με σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Η εταιρεία για 50 χρόνια δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο οπτικών, με πωλήσεις σε ολόκληρη την Κύπρο και σε χώρες του εξωτερικού

Αντιπροσωπεύει 18 brands οπτικών ειδών, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένα προϊόντα, όπως:

-Τα γυαλιά ηλίου Serengeti με γυάλινους φωτοχρωματικούς πολωτικούς φακούς υψηλής ευκρίνειας, που χαρακτηρίζονται και ως τα καλύτερα γυαλιά ηλίου στον κόσμο.

-Τα γαλλικά αθλητικά γυαλιά ηλίου Bolle και Cebe με πολυκαρπονικούς φακούς υψηλής ανθεκτικότητας, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κάθε αθλητή στο αγώνισμά του.

-Τα γυαλιά OVVO που διακρίνονται για τον ελαφρύ και ανθεκτικό σκελετό τους, κατασκευασμένα από ιατρικό υποαλλεργικό τιτάνιο.

-Τα εξειδικευμένα παιδικά γυαλιά nano vista που είναι φτιαγμένα από ειδική σιλικόνη siliflex. Έχουν τεράστια ευκαμψία, κάτι που τους επιτρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και των βρεφών.

-Τις διόπτρες Bushnell και Tasco, με τη σειρά Bushnell Golf – παγκόσμιου φήμης rangefinders – να διατίθεται στα Aphrodite Hills golf shops, Minthis golf shop και Elia golf shop.

Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει την αρίστη εξυπηρέτηση των πελατών της, προσφέροντας προϊόντα άριστης ποιότητας. Επίσης, στο πλαίσιο της εμπορικής της ανάπτυξης και στην προσπάθεια να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους οπτικούς να δημιουργήσουν καινούργια καταστήματα με τη μορφή συνεργασίας/συνεταιρισμού. Η ευκαιρία δεν αποτελεί μορφή franchise, αλλά μια νέα καινοτόμο προσέγγιση συνεργασίας, που προσφέρει την εμπειρία και τη γνώση, μαζί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διαθέτει η εταιρεία.