Ήταν 2013 όταν ο Χρυσόστομος Ηλιάδης θα στεκόταν στην αφετηρία του Μαραθώνα για το μεγάλο ταξίδι των 42 χιλιομέτρων προς το Παναθηναϊκό Στάδιο. Από τότε το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ, δίνει κάθε χρόνο ραντεβού στο ίδιο σημείο, ένα μέτρημα με την ιστορία, όπου η γαλαζοκιτρινή επιστρέφει στο μέρος που όλα ξεκίνησαν, και οι παρόντες είναι κάθε φορά περισσότεροι. 

 Διαβάστε επίσης: Στα ίχνη του Φειδιππίδη

Φέτος, πέραν των 70 γαλαζοκίτρινων δρομέων, ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα των Ελλήνων, και κράτησαν τα λάβαρα ψηλά, σε όλες τις αποστάσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου. Όντας η μεγαλύτερη παρουσία του Τμήματος εκτός Κύπρου.

Στα χνάρια του Φειδιππίδη, του Σπύρου Λούη και φυσικά όλων των προηγούμενων γαλαζοκίτρινων Μαραθωνοδρόμων που αγωνίστηκαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, βάδισαν φέτος οι 22 δρομείς: Μάμα Λέανδρος, Παναγιώτου Σάββας, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Βασιλείου Βασίλης, Παπαχαραλάμπους Χάρης,Παπαθανασίου Φίλιππος, Αλετράρη Σταύρια, Χαραλάμπους Χαράλαμπος, Σεργίου Ηλίας, Αρχοντίδης Ανδρέας, Ξενοφών Κύπρου, Αντωνίου Αντρέας, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Πάλλης Λοίζος, Βαλιαντής Γεώργιος, Ζιβανάρης Μιχάλης, Barron Eleni, Σολομωνίδης Κωνσταντίνος, Αποστόλου Ελένη, Πεττεμερίδη Φοράρη Άννα, Λαζαρίδης Τάσσος, Σαλίδης Κωνσταντίνος.

Η μαζική παρουσία του Τμήματος στο αγώνισμα του Μαραθωνίου της Αθήνας, αποτελεί ρεκόρ καθώς ποτέ ξανά δεν τερμάτισαν τόσοι γαλαζοκίτρινοι δρομείς την απόσταση των 42 χιλιομέτρων στην ίδια διοργάνωση. Για πρώτη φορά επίσης στάθηκαν στην εκκίνηση του ίδιου Μαραθωνίου 4 αθλήτριες του ΑΠΟΕΛ, ο λόγος για τις: Αλετράρη Σταύρια, Bαrron Eleni, Αποστόλου Ελένη και της  Πεττεμερίδη Φοράρη Άννα, που σημείωσαν το δικό τους όνομα στην ιστορία του Τμήματος.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή εβδομάδας Μαραθωνίου

Σημαντική ήταν η παρουσία των αθλητών μας και στις υπόλοιπες αποστάσεις του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, με τη συμμετοχή του Νεάρχου Λαμπρινού να ξεχωρίζει στην απόσταση των δέκα χιλιομέτρων, όπου σημείωσε επίδοση κάτω από 40 λεπτά, και συγκεκριμένα 39:22

Αξιοσημείωτη ήταν και η στήριξη του Σύνδεσμου Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ Chaos, που βρέθηκε την Κυριακή στον τερματισμό για να χειροκροτήσει τους αθλητές μας.