Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι Ιθάκη για κάθε δρομέα, είναι εκεί που η ιστορία με το παρόν γίνονται ένα και αν τερματίσεις μια φόρα, θα επιστρέφεις πάντα. Και αφού φέτος δεν έγινε, αναπολούμε μεγάλες στιγμές.

Για το Τμήμα μας αποτελεί σημείο αναφοράς, είναι εκεί που το 2013 Χρυσόστομος Ηλιάδης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την γαλαζοκρίτρινη φανέλα, στον Μαραθωνίο δρόμο. Από τότε το νερό μπήκε στο αυλάκι και κάθε χρόνο οι γαλαζοκίτρινες φανέλες όλο και πολλαπλασιάζονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αποκορύφωμα το 2019, όπου πέραν των 50 δρομέων του ΑΠΟΕΛ πάτησαν “πέταλο”.

Αν και ο τερματισμός στην διοργάνωση της Αθήνας είναι ότι πιο τιμητικό για ένα δρομέα, το τμήμα μας έχει να επιδείξει και σπουδαίες στιγμές. Το 2015 ο Τάσος Τσερώνης τερμάτισε τον Μαραθώνιο δρόμο σε χρόνο 2 ώρες 50 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. ΄Ηταν ο 31ος αθλητής που θα έμπαινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μεταξύ 11.860 δρομέων που στάθηκαν στον Μαραθώνα εκείνη την μέρα.

Το 2018 ένας άλλος αθλητής θα μας χάριζε μια μεγάλη διάκριση. Ο Στέλιος Τσιάρτας αγωνιζόμενος στην απόσταση των 10χιλ. κατέλαβε την 22η θέση, μεταξύ 7.390 αθλητών, με χρόνο 36 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. 

Τα επιτεύγματα τους μεγάλα,καθώς το επίπεδο του αγώνα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτόν συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές της Ελλάδας αλλά και σπουδαίοι αθλητές του εξωτερικού.